“Meedenken en anticiperen zijn wel echt de pré’s”

IFAA Accountants & Belastingadviseurs heeft twee vestigingen. Het hoofdkantoor is in Amsterdam, gevestigd in een prachtig pand aan het Singel en het tweede kantoor is gevestigd in Almere. Met een groot aantal specialisten op het gebied van accountant- en belastingvraagstukken, bedient IFAA in beide regio’s zowel starters als doorgewinterde ondernemers, zelfstandigen en gerenommeerde middelgrote organisaties.

IFAA Accountants & Belastingadviseurs heeft twee vestigingen. Het hoofdkantoor is in Amsterdam, gevestigd in een prachtig pand aan het Singel en het tweede kantoor is gevestigd in Almere. Met een groot aantal specialisten op het gebied van accountant- en belastingvraagstukken, bedient IFAA in beide regio’s zowel starters als doorgewinterde ondernemers, zelfstandigen en gerenommeerde middelgrote organisaties. 

Een belangrijke tak binnen IFAA is het accountancy gedeelte. Naast deze accountancytak worden ook diensten op gebied van belastingvraagstukken geboden. Ze zijn daarbij niet alleen gespecialiseerd in        nationale belastingadviezen, maar ook in internationale belastingvraagstukken. IFAA Amsterdam bedient diverse internationale klanten op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, dividendbelasting en successierecht.

“Als jij doet waar jij goed in bent als ondernemer,” aldus IFAA, “en wij doen waar wij goed in zijn, dan halen we er samen het maximale uit.” En dat passen ze ook maar al te graag zelf toe. Dit is één van de redenen waarom de kantoorautomatisering wordt uitbesteed aan SHS Systems. 

Frits Augstein, één van de Partners van IFAA Amsterdam, vindt dat de overgang naar het werken in de Cloud, zo’n 4 jaar geleden, soepel is verlopen. “We gingen ervan uit dat het wel de nodige onrust met zich mee zou brengen en dat het meer zou zijn dan simpel een stekker omzetten. Dat bleek in de praktijk erg mee te vallen”, zegt Frits. IFAA heeft een 40-tal werkplekken ondergebracht bij SHS Systems. Daarnaast werkt SHS met een zogenoemde ‘Privat Cloudomgeving’, waar de verschillende administratie- en aangiftepakketten op draaien. Het applicatie onderhoud en de updates daarvan, worden ook door SHS Systems verzorgd. 

“Als er bijvoorbeeld vanuit Unit 4 een signaal komt dat er een nieuwe versie is, wordt de melding doorgestuurd naar SHS,” geeft Frits aan. “Zij pakken het dan vervolgens op”. 

“Vaak worden de updates in de avond gedaan,” zegt Augstein, “en dat is prettig want overdag zijn we natuurlijk veel te druk. Daarbij is alles met elkaar verbonden en bij een update zouden 40 medewerkers dan met hun armen over elkaar zitten. Nu hebben we nergens last van en kunnen de jaarrekeningen van de klanten er gewoon op tijd uit. Daaruit blijkt dat ze echt meedenken en zonder te vragen ook anticiperen op wat voor jou van belang is”.

Veel contact met SHS heeft Augstein niet; eigenlijk alleen wanneer er met een werkplek een acuut probleem is, of als er ergens software vastloopt. Maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Het meeste contact gaat over updates van de programma’s. 

“Maar als het nodig is, worden vragen snel opgepakt,” zegt hij. “Vaak krijg ik ‘onze’ Hans direct aan de lijn en die weet dan precies ‘hoe en wat’. Voor mij is dat absoluut een toegevoegde waarde.” 

Het klinkt als vanzelfsprekend, maar uit ervaring weet Augstein dat het er bij andere bedrijven wel eens anders aan toegaat. “Ik heb ooit letterlijk te horen gekregen ‘dat het net zoiets is als bij een kassa’ en je gewoon achteraan moet sluiten. Bij SHS is dat gelukkig niet zo, daar weten ze prioriteiten te bepalen en wanneer dat nodig is, het euvel direct voor je op te lossen”.

Omdat IFAA al Cloud werkplekken had en ook al gebruik maakte van thuiswerken, was de overstap naar volledig thuiswerken, tijdens de (gedeeltelijke) lockdown, vrijwel naadloos. “Doordat we twee kantoren hebben en ook allemaal regelmatig thuiswerken, is er in principe niet zo veel veranderd en draait alles gewoon door.” aldus een tevreden IFAA-partner. 

Met dank aan Frits Augstein, Partner IFAA Accountants & Belastingadviseurs

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

“Werkplek 2.0 is geweldig”

STAN Accountants en Belastingadviseurs is gevestigd in het hart van Almere en is een voortvloeisel uit IFAA Accountants en Belastingadviseurs, vestiging Almere. In augustus 2011 begonnen onder die naam, nu vanaf 1 januari 2024 is dat STAN Accountants en Belastingadviseurs met 2 compagnons, Cas Stevens en Mathijs Treffers.

Lees meer

“Werkt als een zonnetje”

Niefra Beveiligingen is gevestigd in Diemen en specialist in technische beveiliging. Het familiebedrijf bestaat ruim 40 jaar en het Team van Maarten Martijn van Poelgeest bestaat louter en alleen uit betrokken collega’s, die al vele jaren bij het bedrijf werken; kwaliteit en service zijn de twee kernwaarden.

Lees meer